Stap voor stap

Diepzee duik met dit blauwe springkussen. Maak vrienden met het leven onderwater en beleef doldwaze avonturen.

Stap 1: Springkussen uitrollen

Leg het opgerold springkussen bij voorkeur neer op een grondzeil. Dit is het ook het grondzeil waar het springkussen op komt te staan. Maak de trekbanden los en rol het springkussen uit.

Let op: het werkt het makkelijkste als je dit karwei met zijn tweeën uitvoert.

Verwijder de trekbanden en leg deze op een overzichtelijke plek, om straks na de springpret, weer gemakkelijk bij de hand te hebben.

Stap 2: Controleren

Controleer of het springkussen goed is uitgerold en op de juiste kant op de grond ligt. Rol de luchttoevoer (slurf) uit en zorg dat deze slurf in de richting ligt waar de ventilator komt te staan.

Stap 3: Luchttoevoer aansluiten op de ventilator

Sluit de ventilator aan het op stroomnet. Bij voorkeur op krachtstroom en anders op een groep waar op dit moment geen andere grote stroomvragers op dragen, zoals wasdrogers, vaatwassers en wasmachines.

Sluit de slurf aan op de ventilator. Maak de inlet goed vast met onze bijgeleverde vastmakers.

Stap 4: Ritsen controleren

Controleer nu of alle ritsen op het springkussen dichtgeritst zitten. Zo niet, rits dan deze ritsen dicht.

Stap 5: Verankeren

Zorg dat het springkussen vast staat. Dit kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld doormiddel van tentharingen, touwen en zandzakken.

Maak je gebruik van tentharingen. Zorg er dan voor dat de haringen goed in de grond zitten en de top (het slagpunt) niet teveel uitsteekt. Dit kan anders een belemmering vormen bij het opblazen en het springkussen lek maken.

Stap 6: Ventilator

Sluit de ventilator aan het op stroomnet. Bij voorkeur op krachtstroom en anders op een groep waar op dit moment geen andere grote stroomvragers op dragen, zoals wasdrogers, vaatwassers en wasmachines.

Zit de slurf goed vast? Zet de ventilator aan en begeleid het springkussen bij het opblazen. Kijk goed uit dat het springkussen tijdens het opblazen, niet gehinderd wordt door laaghangende takken en andere obstakels.

Stap 7: Het springkussen staat. Controleer en plaats de valmatten.

Het springkussen staat. Doe een laatste check-up en controleer of het springkussen echt goed vast staat en niet door een onverwachte windvlaag weg kan waaien. Wij raden onze zandzakken als een extra zekerheid, graag aan.

Plaats als laatste de valmatten voor en naast de ingang van het springkussen.